Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Militārais eksperts Ždanovs gaida britu raķešu uzbrukumu Krimas tiltam

© Scanpix/AFP

Ukrainas militārais eksperts Oļehs Ždanovs uzskata, ka drīzumā mēs varam sagaidīt labas ziņas saistībā ar okupētās Krimas tiltu. Viņaprāt, objektam var uzbrukt britu raķetes Storm Shadow, raksta unian.net.

Atgādinām, ka iepriekš internetā parādījās kadri ar dūmiem pie Krimas tilta. Okupētās Krimas valdība norādīja, ka tas noticis mācību dēļ, tomēr tagad Krievijas mediji vēsta, ka tilts atkal ir atklāts.

“Spriežot pēc sociālajos tīklos ievietotajām fotogrāfijām un video, dūmi nāk no tilta centrālā laiduma, visaugstākās vietas. Kad sākās pirmās runas, ka Krimas tilts varētu tikt iznīcināts, Krievijas Federācija uzsāka veselu programmu okupētajā Krimas teritorijā, Kerčas apkaimē. Liellaivas ar spoguļiem, stūra atstarotāji un finālā - uz tilta notika mācības cīņai ar ienaidnieka sabotāžas grupām,” sacīja Ždanovs.

Pēc eksperta teiktā, arī tad bijuši tieši tādi paši balti dūmi un tilts bija slēgts. Tajā laikā Ukraina, visticamāk, saņēma jaunu britu raķešu partiju.

“Šodien centrālajā laidumā notiek mācības, mēs atkal redzam tos pašus baltos dūmus, un tas atkal tiek darīts ar mērķi paslēpt tiltu no gaisa triecieniem... Un šeit, Kijivā, pie mums viesojas Lielbritānijas aizsardzības ministrs. Visticamāk, ka viņš ir ieradies ar kārtējo raķešu porciju - ciemos taču parasti tukšām rokām nenāk,” eksperts sprieda.

Tuvojoties Ukrainas bruņoto spēku pretuzbrukumam, krievi Krimā jūtas arvien nedrošāk un, iespējams, plāno bēgt. 24.maijā Krievijas saziņas kanāli ziņoja, ka pie Turcijas krastiem jūras droni uzbrukuši projekta 18280 Krievijas izlūku kuģim “Ivan Khurs”. Pēc ziņām par uzbrukumu Krievijas kuģim okupētās Krimas valdība paziņoja par Krimas tilta slēgšanu.