Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Vidējā bruto darba samaksa Igaunijā pirmajā ceturksnī pieaugusi par 13,3%

© Pixabay.com

Vidējā bruto darba samaksa Igaunijā šogad pirmajā ceturksnī sasniedza 1741 eiro mēnesī, kas ir par 13,3% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, liecina Igaunijas Statistikas departamenta publiskotie dati.

Vienlaikus vidējā reālā alga bija 1443 eiro, kas ir par 3,2% mazāk nekā janvārī-martā pērn. Mediānā alga Igaunijā gada pirmajos trīs mēnešos bija 1424 eiro.

Visaugstākā bruto samaksa pirmajā ceturksnī bija informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē, kur tā sasniedza 3160 eiro mēnesī, finanšu un apdrošināšanas jomā, kur tā vidēji bija 2952 eiro mēnesī, kā arī enerģētikas sektorā, kur vidējā mēnešalga sasniedza 2435 eiro.

Savukārt viszemākā samaksa bija viesu uzņemšanā un sabiedriskajā ēdināšanā - 1124 eiro -, citu pakalpojumu sektorā, kur tā bija 1142 eiro, kā arī nekustamo īpašumu sektorā, kur vidējā alga sasniedza 1209 eiro mēnesī.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada janvāri-martu vidējā bruto darba samaksa Igaunijā visvairāk pieaugusi izglītībā (+19,8%), kā arī viesu izmitināšanā un sabiedriskajā ēdināšanā (+17,3%).

No apriņķiem vislielākā vidējā bruto mēneša samaksa pagājušajā ceturksnī Igaunijā bija Harju un Tartu apriņķī, bet viszemākā - Sāres un Valgas apriņķī.