Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijas hokejisti ar negaidītu uzvaru iekļūst pasaules čempionāta pusfinālā

© Romāns Kokšarovs/f64

Vācijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Rīgā, tāpat kā pirms diviem gadiem, pieveica Šveici un iekļuva pasaules čempionāta pusfinālā.

Mačā "Arēnā Rīga" Vācija ar 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) pieveica Šveici.

Spēli aktīvāk sāka Vācijas hokejisti, septītajā minūtē izvirzoties vadībā. Pēc Jonasa Millera un Kaja Vismaņa piespēlēm rezultātu atklāja Maksimiliāns Kastners.

Pēc otrajā periodā spēlētām 47 sekundēm šveicieši rezultātu izlīdzināja, ar precīzu metienu izceļoties Jonasam Zīgentāleram.

Pēc tam gan Andress Ambīls par spēli ar augsti paceltu nūju un pretinieka savainošanu nopelnīja četras soda minūtes, taču atjaunot vadību vāciešiem neizdevās.

Perioda vidū jau lielisku iespēju pirmoreiz spēlē izvirzīties vadībā ieguva Šveice. Ar spēka paņēmienu pret Gaetanu Hāsu pie apmales pārcentās vācu pirmā piecinieka aizsargs Morics Zeiders un saņēma noraidījumu līdz spēles beigām, bet Šveice - piecas vairākuma minūtes.Tomēr arī šveiciešiem vairākumā vārtus gūt neizdevās.

Izturējuši mazākumu, vācieši 36 sekunžu laikā panāca 3:1 vadību. Vispirms Džons Peterka ar māņu kustību apspēlēja savu pretspēlētāju un raidīja ripu vārtu kreisajā stūrī, bet pēc tam ripa tika iemesta Roberta Majera sargātajos vārtos mazākumā, izceļoties Niko Šturmam.

Pēdējā periodā vairāk uzbruka Šveice, taču Vācijas aizsardzība nebija pārvarama.

Trīs ar pusi minūtes pirms spēles laika beigām Majers deva vietu sestajam laukuma spēlētājam, bet 50 sekundes pirms beigām Jonass Millers izmeta ripu no laukuma un nopelnīja divu minūšu sodu, atstājot komandu četratā, taču rezultāts nemainījās.

Arī pirms diviem gadiem Rīgā Vācija ceturtdaļfinālā pieveica pirms izslēgšanas cīņām augstāk izsēto Šveici, ar 3:2 uzvarot pēcspēles metienos.

Millers kļuva par spēles rezultatīvāko dalībnieku, sakrājot divas rezultatīvas piespēles, bet vārtos Matiass Nīderbergers tika galā ar 29 B grupas uzvarētāju šveiciešu metieniem.

Majers atvairīja 20 metienus.

Plkst.20.20 "Arēnā Rīga" spēkosies Latvija un Zviedrija.

Tamperē ceturtdien kā pirmā pusfinālā iekļuva ASV, kas ar 3:0 pārspēja Čehiju.

Vakara mačā spēkosies mājiniece Somija ar Kanādu.

Pirms pusfināliem komandas tiks izsētas, balstoties uz to rezultātiem grupu turnīrā.

Jau zināms, ka Slovēnija un Ungārija pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad viņu vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki par Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.