Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Prigožins brīdina Kremli par iespējamu revolūciju Krievijā

© Scanpix/Zumapress

Krieviju var satricināt jauna “revolūcija”, ja tās turpinās “stostīties” savās pozīcijās Ukrainā, izteicies privātā militārā grupējuma Vāgners vadītājs Jevgēņijs Prigožins, skaudri vērtējot Maskavas militāro gatavību, kas varētu vēl vairāk atklāt šķelšanos Krievijas prezidenta Vladimira Putina militārajā hierarhijā, raksta cnn.com.

Jevgeņijs Prigožins intervijā Konstantīnam Dolgovam sacīja, ka Maskavas karaspēks nav gatavs pretoties Kijivai lojālajiem spēkiem pat tad, ja tie ieiet Krievijas teritorijā.

“Es uzskatu, ka Ukrainai šodien ir viena no spēcīgākajām armijām pasaulē,” sacīja Prigožins. Tāpat viņš nosauca Kijivas spēkus par “augsti organizētiem, augsti apmācītiem, un to izlūkdienesti ir visaugstākajā līmenī, tie var ar vienādiem panākumiem darbināt jebkuru militāro sistēmu, gan padomju, gan NATO.”

Pēdējie notikumi, kad pret Putinu noskaņotu krievu grupa ienāca Belgorodas apgabalā, izraisīja dusmas un apjukumu Krievijas ietekmīgo militāro analītiķu vidū. Šo situāciju Prigožins komentē šādi - Krievija absolūti neesot gatava reaģēt uz šādu notikumu attīstību.

Prigožins jau iepriekš ir kritizējis Krievijas tradicionālo militāro hierarhiju. Maija sākumā viņš vainoja Krievijas aizsardzības vadītājus “desmitiem tūkstošu” Vāgnera upuru dēļ, jo viņiem netika nodrošinās pietiekami daudz munīcijas.

Prigožins mudināja Maskavu spert nākamo soli, lai sakautu Ukrainu, aicinot Putinu “pasludināt karastāvokli un jaunu mobilizācijas vilni”.

Viņš brīdināja - ja Krievijas zaudējumi turpinās pieaugt, “visas šīs šķelšanās var beigties ar revolūciju, tāpat kā 1917. Vispirms celsies karavīri, pēc tam - viņu tuvinieki. Tie nav tikai simti, tie ir jau desmitiem tūkstošu nogalināto radinieki. Viņi var būt arī simtiem tūkstošu - mēs nevaram no tā izvairīties."