Militārais eksperts Ždanovs: Krievijā sācies pilsoņu karš

© Pixabay.com

Krievijā sācies pilsoņu karš - ar šādu paziņojumu nācis klajā militārais eksperts Oļehs Ždanovs, komentējot notikumus Krievijas Federācijas Belgorodas apgabalā, raksta unian.net.

“Šorīt (22. maijā) Belgorodas apgabalā sākās karadarbība. Divi formējumi paziņoja, ka sāk atbrīvot Krievijas Federāciju no Putina režīma. Viss ir paredzams un prognozējams. Atcerieties pirmos kara mēnešus, kad daudzi cilvēki, es to skaitā, teica, ka tas beigsies ar pilsoņu karu. Te nu tas ir - pilsoņu karš Krievijā. Krievi atbrīvo Krievijas Federāciju no Putina režīma. Vai nav tāpat kā 1917. gadā?” Ždanovs komentēja.

Pēc Ždanova teiktā, notikumi uz robežas ar Ukrainu attīstās ļoti strauji:

“Viņi sāka no kontrolpunkta Haivoronas rajonā, pēc tam sāka virzīties uz Belgorodu. Pēdējā informācija, ko man izdevās iegūt, bija, ka notiek kaujas par Haivoronu un Gora-Podol.”

Ždanovs arī piebilda, ka sākotnēji Krievijas valdība nevēlējās atzīt bruņotas konfrontācijas faktu, bet, kad brīvprātīgie iesaistīja tankus un debesīs parādījās helikopteri, Belgorodā notika ārkārtas sanāksme, tika izsludināta gaisa uzlidojuma trauksme un sākta vietējo iedzīvotāju evakuācija.

Atgādinām, ka 22. maijā Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde paziņoja, ka leģiona “Krievijas brīvība” un “Krievijas brīvprātīgo korpusa” dalībnieki veic operāciju Belgorodas apgabala teritorijā, kuras mērķis ir izveidot “drošības joslu”.

Vēlāk Krievijas brīvprātīgie paziņoja, ka pēc tam, kad būs demilitarizējuši zonu uz robežas ar Ukrainu, plāno atbrīvot visu Krieviju no Putina diktāta.

Svarīgākais