Atsākta pirms 15 gadiem pazudušās Madelēnas intensīva meklēšana

© Scanpix/AP

Policija, izmeklējot Madelēnas Makkenas pazušanu, veiks meklēšanu ūdenskrātuvē Portugālē, ziņo bbc.com.

Arādes dambja pārmeklēšana tiks sākta otrdien, 50 kilometrus no vietas, kur 2007. gadā Praia da Luzā pazuda trīs gadus vecā meitene ģimenes atvaļinājuma laikā. Meklēšanu pieprasa Vācijas policija, jo noskaidrots, ka šo apgabalu, laikā, kad pazuda meitene, apmeklēja Bruekners - 45 gadus vecs aizdomās turamais.

Policija jau ir noslēgusi daļu rezervuāra pussalas, kas ir gandrīz divus kilometrus plata, ziņoja Portugāles televīzija, kā arī noslēgusi ceļus, kas ved uz mākslīgo dambi.

Kopumā meklēšanā piedalīsies 20 policisti no Vācijas, Portugāles un britu dienestiem. Jāpiebilst, ka šī nav pirmā reize, kad rezervuārs tiks pārmeklēts lietas ietvaros - meklēšanu veica jau 2008. gadā, kad avoti bija paziņojuši, ka ūdenstilpnē esot meitenes līķis.

Volteru Bruekneru uzskata par galveno aizdomās turamo Makkenas lietā, lai gan viņam nekad nav izvirzītas apsūdzības saistībā ar Madelēnas pazušanu. Tomēr Bruekneru ar lietu saista arvien lielāks pierādījumu daudzums, tostarp viņa mobilā tālruņa ieraksti, kas liecina, ka meitenes pazušanas brīdī viņš atradās Praia de Luzas rajonā.

Vācijas pilsonis Bruekners pašlaik atrodas cietumā Vācijā par 72 gadus vecas sievietes izvarošanu 2005. gadā tajā pašā rajonā, kur pazuda Madelēna Makkena.

Vīrietis dzīvoja netālu no Praia da Luz kūrorta no 2000. līdz 2017. gadam, tajā skaitā arī laikā, kad Makkenu ģimene bija atvaļinājumā.

Pēdējā meklēšana Portugālē saistībā ar Madelēnas pazušanu notika 2014. gadā, kad Lielbritānijas policijai tika dota atļauja pārbaudīt krūmājus netālu no vietas, kur viņa pazuda.

Maija sākumā Madelēnas vecāki Keita un Džerijs atkal pievērsa sev sabiedrības uzmanību, atzīmējot meitenes pazušanas 16. gadadienu.

Svarīgākais