Krievijā sāk ieviest pārtikas kartītes

Veikalā "Perekrestok" © Scanpix

Jamalas Ņencu autonomais apvidus, kas ietilpst Tjumeņas apgabala sastāvā un atrodas šī apgabala ziemeļos, ir pirmais Krievijas apgabals, kas uzsāka elektronisku “pārtikas karšu” programmu nabadzīgajiem, ziņo “X5 Retail Group” preses dienests - viņiem pieder lielākais pārtikas veikalu tīkls Krievijā “Pjateročka” un “Perekrestok”, raksta unian.net.

Programma paredz, ka tie Krievijas iedzīvotāji, kuriem pienākas valsts finansiālais atbalsts, sociālos pabalstus saņems uz īpašas bankas kartes, un to varēs izmantot tikai šo tīklu veikalos. Šo programmu plānots ieviest visā valstī.

“Elektronisko sertifikātu sistēmas galvenā priekšrocība ir to ērtums. Sistēma nodrošina atbalsta mērķtiecību un atvieglo tā kontroli. Redzam reģionālo pārvalžu interesi par projektu un plānojam to paplašināt, lai katrs saņēmējs pārtikas pabalstu var izmantot jebkurā tuvākajā veikalā,” komentēja uzņēmums.

Lai arī Krievijas Federācijas prezidents Putins nerimst atkārtot, ka Krievijas ekonomika veiksmīgi tiek galā ar Rietumu sankcijām, jau šobrīd valsts budžetā ir 3,4 triljonu rubļu liels iztrūkums - 2023. gada pirmajos 4 mēnešos Krievijas valdība ir iztērējusi 1,4 reizes vairāk nekā iekasējusi nodokļos.

Vairāki Krievijas biznesa giganti pieprasījuši valstī ieviest sešu dienu darba nedēļu, lai spētu tikt galā ar sankcijām un turpinātu finansēt karu pret Ukrainu.

Svarīgākais