Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Pusaudzes slepkavība Šauļos: upuris kliedza, bet varmāka, kas viņu mocīja, smējās

© Pixabay.com

Lietuvā tiesa turpināja izskatīt krimināllietu par 15 gadus vecas pusaudzes slepkavību Šauļos, ziņo tv3.lt.

Šajā lietā par ārkārtīgi brutālu slepkavību tika apsūdzēta 2007. gadā dzimusi meitene un 1999. un 2004. gadā dzimuši jaunieši. 2001.gadā dzimušais jaunietis apsūdzēts par nozieguma vai nozieguma izdarījušās personas slēpšanu.
Šodien tiesā liecību sniedza viens no policistiem. Viņš atcerējās, kā jaunie vīrieši stāstījuši, ka aizgājuši uz veikalu un ieraudzījuši paklāju, un, to atritinot, atraduši meiteni.

Jaunieši nozieguma izdarīšanas brīdī atradušies narkotisko vielu reibumā.

Cietusī tika sista ar āmuru un nūjām. Pēc nozieguma tika mēģināts uzkopt istabu. Šim nolūkam tika izmantots dezinfekcijas šķidrums, smaržas, tīrīšanas līdzeklis.

Par nozieguma slēpšanu apsūdzētais jaunietis tiesā stāstīja, ka dzirdējis upura kliedzienus un apsūdzētā smieklus. Nāvessoda izpilde esot turpinājusies aptuveni stundu. Viņš esot mēģinājis palīdzēt, taču istabā, kurā notika upura mocīšana, viņu neielaida.

Apsūdzētajiem draud brīvības atņemšana no 8 līdz 20 gadiem vai mūža ieslodzījums.

Portāls nra.lv jau rakstīja, ka Šauļos daudzdzīvokļu namu pagalmā pie atkritumu konteineriem pērn tika atrasts tepiķī ietīts jaunas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Pēc tam izmeklēšanā noskaidrojās, ka 15 gadus vecā pusaudze bija kļuvusi par nežēlīga nozieguma upuri.

Tolaik viena no nozieguma versijām liecināja, ka jauniete tikusi nogalināta, iespējams, greizsirdības dēļ, jo meiteņu starpā neesot bijusi iespēja sadalīt vienu puisi.