Latviešu brīvprātīgais karavīrs Ukrainā pēc ievainojuma zaudējis abas kājas

© SCANPIX/AFP

Latviešu brīvprātīgais karavīrs Ukrainā kasešu bumbas sprādziena rezultātā frontē ieguva smagu kājas vēnu traumu. Pēc tam veselība pasliktinājusies, un šobrīd Uldim abas kājas ir amputētas, vēsta Latvijas Radio.

Pēc bumbas sprādziena sākotnēji viņš tika nogādāts vietējā kara hospitālī, tad pārvests uz citu slimnīcu, vēlāk atgriezās Latvijā.

"Te man izglāba to kāju, bet tā kāja bija tāda, ka ar to varēja staigāt, bet [tomēr] tā nefunkcionēja, un ar laiku tajā iemetās gangrēna. Nogrieza vienu kāju, tad pagāja pusotrs mēnesis un otrā arī parādījās gangrēna. Tad nogrieza arī otru, " ar skaudru stāstu dalās brīvprātīgais. Neskatoties uz to, viņš ir gatvs atgriezties Ukrainā un palīdzēt, kā vien var.

No Latvijas Ukrainas aizstāvjiem cīņā pret iebrucējiem pievienojušies aptuveni 20 cilvēki, taču šis skaitlis ir mainīgs un ne visi cīnās frontē, uzsver Latvijas Radio.

Pasaulē

Upju plūsmas visā pasaulē pagājušajā gadā rekordkarstuma apstākļos samazinājās līdz visu laiku zemākajam līmenim, apdraudot ūdens piegādi pieaugoša pieprasījuma laikmetā, atsaucoties uz Apvienoto Nāciju Organizācijas laikapstākļu aģentūras ziņojumu, vēsta medijs “Al Jazeera”.

Svarīgākais