Girkins Putinu nosauc par “konstitucionālo invalīdu, kas Kremli atdos Ukrainas bruņotajiem spēkiem"

© Scanpix/Reuters

Pēc Igora Girkina domām Krievijas Federācijas līderis valsts aizsardzības un “speciālās operācijas” īstenošanas jautājumos nav spējīgs ne uz ko, raksta unian.net.

Girkins, kas pazīstams arī ar pseidonīmu Strelkovs, ir piedalījies vairākos militārajos konfliktos, un Ukrainas varas iestādes viņu vaino terorismā. Internetā ievietotajā video Girkins salīdzinājis Krievijas Federācijas līderi Vladimiru Putinu ar “konstitucionālo invalīdu”, norādot, ka ar saviem “talantiem” viņš ne tikai iznīcinās Krievijas Federācijas pierobežas teritorijas (Rostovas apgabalu), bet arī atdos Kremli Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Girkins sacījis - ja Krievijas armija turpinās tādas “speciālās operācijas” Ukrainā, kā šobrīd, tā zaudēs visu.

“Ar laiku tā nenoturēs neko, pat Kremli ne. Ja, atvainojiet, Kremļa pils tika apšaudīta, un mums uz to nav nekādas reakcijas, ja pat tas nepiespieda prezidentam izpildīt tās savas funkcijas, kas minētas konstitūcijā, tad par ko lai mēs runājam tālāk,” komentēja Girkins.

Jāpiebilst, ka Girkins nereti velta asus komentārus Krievijas prezidentam - pēc mediju ziņām par graudu darījuma pagarināšanu starp Kijevu un Maskavu, Girkins savos sociālajos tīklos solījia, ka Putins uz šāda lēmuma fona agri vai vēlu saņems “dūrienu mugurā”.