Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Bērnu grāmatas autori apsūdz sava vīra slepkavībā

© Scanpix/AP

33 gadus vecā Kourija Ričinsa no Jūtas štata ASV, apsūdzēta sava vīra slepkavībā pēc tam, kad pēc vīra nāves uzrakstījusi bērnu grāmatu, lai saviem dēliem palīdzētu tikt galā ar tēva zaudējumu, vēsta New York Post.

Sievietes vīrs Ēriks nomira abu kopīgajā mājā 2022. gada 4. martā. Gadu pēc notikušā atraitne izdeva grāmatu bērniem, kurā stāstīja, kā pārdzīvot bēdas pēc mīļotā cilvēka zaudējuma, grāmatu veltot “brīnišķīgajam vīram un brīnišķīgajam mūsu bērnu tēvam”.

Kourija pastāstīja izmeklētājiem, ka pirms vīra nāves viņi svinēja veiksmīgu nekustamā īpašuma darījumu. Vakarā viņa pagatavoja Ērikam kokteili, ienesa to viņu guļamistabā, kur viņš to izdzēra un aizmiga. Pati Kourija esot aizmigusi sava dēla istabā, jo viņam esot bijuši slikti sapņi. No rīta sieviete vīru atrada bez dzīvības pazīmēm, zvanīja glābšanas dienestam, taču atbraukušie ārsti Ēriku glābt nevarēja.

Autopsija atklāja, ka vīrietis nomiris no fentanila pārdozēšanas.

Kourija Ričinsa tika arestēta, apsūdzot par tīšu slepkavību un trīs apsūdzībām par nelegālu vielu glabāšanu ar nolūku pārdot. Izmeklēšanas gaitā atklājies, ka sieviete ir iepriekš iegādājusies vairākas fentanila tabletes, un mirušais vīrs jau iepriekš ir stāstījis radiem, ka tur savu sievu aizdomās par mēģinājumu viņu noindēt.

Arī mirušā ģimenes locekļi apgalvoja, ka Ēriks plānojis šķirties. Tiek pieļauts, ka slepkavības cēlonis varētu būt jau pieminētais nekustamo īpašumu darījums - Kourija vēlējās iegādāties savrupmāju par diviem miljoniem ASV dolāru, lai to pēc tam pārdotu dārgāk, kam nav piekritis sievietes vīrs. Nākamajā dienā, neskatoties uz vīra nāvi, Kourija joprojām iegādājās māju.

Tāpat tiek ziņots, ka īsi pirms nāves Ēriks uzzinājis, ka Kourija mēģinājusi mainīt viņa dzīvības apdrošināšanas nosacījumus, padarot sevi par vienīgo atlīdzības ieguvēju viņa nāves gadījumā. Ēriks, to uzzinot, izslēdzis sievu no sava testamenta.

Ērika Ričinsa lieta joprojām tiek izmeklēta, bet Kourijas sarakstītā grāmata ir izņemta no tirdzniecības.