Karš Ukrainā: krievus ir pārņēmušas bezspēcīgas dusmas

© Scanpix

Aizvadītā nedēļa Krievijas televīzijā pagāja 9.maija jeb Uzvaras dienas zīmē, propagandistiem cīnoties ar uzburto mūsdienu fašisma bubuli, fonā žvadzinot draudus pielietot kodolieročus.

Vienlaikus visās militāristu un politologu "ekspertīzēs" jaušamas bažas par Ukrainas pretuzbrukumu, kas tiek slāpētas ar izmisīgiem apgalvojumiem, ka nedrīkst sēt paniku un panikas cēlāji esot ļaunākie ienaidnieki.

Tomēr tracis ap Lielbritānijas paziņojumu, ka tā piegādās Ukrainai tālā rādiusa raķetes, ir sacelts gana liels. Jāmin, ka tā dēvētās "Storm Shadow" spārnotās raķetes spēj sasniegt vairāk nekā 250 kilometru lielu attālumu. Tik liela rādiusa ieroči Ukrainas rīcībā nonāks pirmo reizi.

Kopumā, vērtējot pagājušās nedēļas krievu propagandistu vēstījumus, ir radies iespaids, ka krievus ir pārņēmušas bezspēcīgas dusmas, turklāt savu bezspēcību viņi, skaļi to neatzīstot, labi apzinās. Par to liecina sūrošanās, ka Rietumi pārkāpjot visas sarkanās līnijas un atkārtotie draudi, ka Krievija var pielietot kodolieročus, kam, tā vien šķiet, ka netic paši un kareivīgo retoriku atskaņo vien sabiedrības nomierināšanai. Krievu bezspēcību apliecina arī neveiksmīgie mēģinājumi pilnībā okupēt Bahmutu, par kuru ģenerāļi propagandisti vēl gada sākumā pārliecināti pauda, ka tā kritīs, vēlākais, 23.februārī.

Vienlaikus Krievijas domes deputāti klāsta, ka tiks pieņemti jauni likumi, kuros noteiks kriminālatbildību par "rusofobiju", kas mūsdienu pasaulē esot daudz izplatītāka par antisemītismu. Tāpat tiek runāts par nepieciešamību Krievijas konstitūcijā iestrādāt valsts ideoloģiju, par kuras neievērošanu tad varētu sodīt.

Svarīgākais