Runas par Lukašenko slikto veselības stāvokli uzņem apgriezienus

© Scanpix

Pašpasludinātais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pēc ziņām par veselības pasliktināšanos 14. maijā neieradās uz Valsts karoga, valsts ģerboņa un Baltkrievijas himnas dienas svinībām, atsaucoties uz "Zerkalo" raksta pravda.com.ua.

Lukašenko runu teica premjerministrs Romāns Golovčenko.

"Zerkalo" atzīmē, ka Lukašenko bija svarīgi ierasties šajā ceremonijā, "galu galā viņš jau piekto dienu nav rādījies publiskajā telpā".

Jau ziņots, ka pēc militārās parādes Maskavā Lukašenko steidzami atgriezās Baltkrievijā, neapmeklējot neoficiālās svinības. Iespējams, tas bija saistīts ar veselības problēmām.

Lukašenko 9.maijā Krievijas galvaspilsētā Masakavā piedalījās Vladimira Putina rīkotajā militārajā parādē. Pēc šā notikuma tika sarīkotas "neformālas brokastis" ar parādes viesiem no Armēnijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Tadžikistānas, Turkmenistānas un Uzbekistānas, taču žurnālisti Lukašenko viņu vidū nemanīja.

Oficiāli ne Minska, ne Maskava šo situāciju nekomentēja. Bet mediji raksta, ka Lukašenko kļuva slikti un viņš steidzami pameta Maskavu.

Turklāt parādes laikā pamanīts, ka Baltkrievijas prezidenta roka bija pārsieta. Tāpat ir informācija, ka viņu uz lidostu pavadījusi ātrā palīdzība