Ukrainas kara 445. diena. Jaunākā informācija [papildināts 21:24]

© Scanpix

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 14. maijā. Ukraina jau veselu gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

21:24. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdienas vakarā ieradīsies Parīzē uz sarunām ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu, paziņoja Elizejas pils.

20:47. Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks uzskata, ka Bahmutas atbrīvošana būs prelūdija Ukrainas pretuzbrukumam.

19:40. Svētdien Ukrainas aizsardzības spēki ieņēma vairāk nekā desmit ienaidnieka pozīcijas Bahmutas nomales ziemeļos un dienvidos, vēsta pravda.com. ua.

18:01. 14.maija pēcpusdienā krievu iebrucēji apšaudīja Hersonas apgabalu, kā rezultātā gāja bojā vīrietis, kas tobrīd atradās savās piemājas dārzā, informē pravda.com.ua.

16:10. Zelenskis pēc vizītēm Eiropā tic "cīnītāju koalīcijai".

14:50. 14. maijā kļuva zināms, ka Hersonas apgabalā Krievijas armijas atstāto sprāgstvielu dēļ gājuši bojā pieci civiliedzīvotāji.

13:43. Krievija ar raķetēm, bezpilota lidaparātiem un artilēriju uzbruka desmit Ukrainas reģioniem laikā no 13.līdz 14.maijam, ziņo pravda.com.ua.

12:18. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 198 880 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 620 iebrucēji.

11:10. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien ieradies vizītē Vācijā. Zelenskis tika nogādāts Berlīnē ar Vācijas gaisa spēku lidmašīnu no Romas, kur viņš sestdien tikās ar Itālijas premjerministri Džordžu Meloni un pāvestu Francisku. Pēc ierašanās Berlīnē Zelenskis tikās ar Vācijas prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru. Vēlāk viņam paredzētas sarunas ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu.

10:17. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzskata, ka, attīstoties Ukrainas pretuzbrukumam, Krievijas sabiedrība un bizness izdarīs spiedienu uz Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, lai "rastu izeju", vēsta pravda.com.ua. "Kad būsim pie Krimas administratīvās robežas, atbalsts Putinam Krievijā samazināsies," pārliecināts V. Zelenskis.

09:17. Krievijas karaspēks intensīvi papildina savas rindas ar ieslodzītajiem, kuri tiek ievesti uz okupētajām Luhanskas un Zaporižjes apgabalu teritorijām, vēsta pravda.com.ua.

00:10. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzskata, ka pirmie svarīgie Ukrainas pretuzbrukuma soļi notiks "drīz", vēsta pravda.com.ua.

Svarīgākais