Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Mediji: Polijā atrastās militāra objekta atlūzas ir no Krievijas raķetes

© Pixabay

Polijas gaisa spēku Tehniskā institūta pirmie secinājumi liecina, ka netālu no Bidgoščas pilsētas atrastās atlūzas ir no Krievijas raķetes, atsaucoties uz RMF FM, vēsta pravda.com.ua.

Kā liecina atklājumi, spārnotā raķete, visticamāk, iekļuva Polijā caur austrumu robežu.

Tas izslēdz versiju, kas parādījās neilgi pēc vraka atklāšanas, ka netālu no Bidgoščas atrastā raķete izšauta no Polijas poligona, piemēram, mācību vai pretgaisa aizsardzības sistēmu izmēģinājumu laikā. Polijas armijai šādu raķešu dienestā nav.

Ja slēdziens tiks oficiāli apstiprināts, tas nozīmētu, ka raķete izšauta no Krievijas lidmašīnas.

Jau ziņots, ka aprīļa beigās Polijas vidienē netālu no Bidgoščas tiek veikta izmeklēšana vietā, kur atrastas militāra lidojoša objekta atliekas, kas atbilstoši vietējo mediju ziņām ir raķete ar uzrakstiem kirilicā.

Nogāšanās vieta atrodas tālu no Polijas robežām ar Ukrainu vai Krieviju. "Situācija draudus [netālā Zamoscas ciema] iedzīvotājiem nerada," tviterī norādīja Aizsardzības ministrija. Vietējie mediji vēsta, ka, pēc visa spriežot, atradums ir tipa "gaiss-zeme" raķete. Tā ir "vairākus metrus gara un ietriekusies tieši zemē. (..) Caurule ir tukša, nav skaidrs, vai tā ir sprāgusi. Arī kaujas galviņas nav", tviterī situāciju raksturoja RMF FM. Uz raķetes ir uzrakts kirilicā, norādīja radiostacija.