Lukašenko steigšus pamet Maskavu; mājās atgriežas ar pārsietu roku

© Scanpix/Reuters

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko atgriezies Minskā pēc Krievijas diktatora Vladimira Putina Maskavā sarīkotās militārās parādes par godu 9. maijam, nesagaidot svinību beigas, raksta pravda.com.

Tiek ziņots, ka pēc parādes Putins sarīkojis neformālas brokastis ar viesiem no Armēnijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Tadžikistānas, Turkmenistānas un Uzbekistānas, taču fotoattēlos un video nav redzams prezidents Lukašenko.

Kā liecina fotoattēli no parādes, Lukašenko bija pārsieta roka. Vēlāk kļuvis zināms, ka Baltkrievijas prezidents uz ziedu nolikšanas ceremoniju Aleksandra dārzā tika nogādāts ar automašīnu.

Jāatzīmē, ka Lukašenko tajā pašā dienā paguvis atgriezties Baltkrievijā un piedalīties svinībās arī Minskā.

Neskatoties uz sīvām cīņām un milzīgajiem zaudējumiem karā pret Ukrainu, Krievijas prezidents Vladimirs Putins 2023. gada 9. maijā Maskavā sarīkoja parādi. Tāpat kā 2022. gadā, tajā nepiedalījās idmašīnas un bija tikai viens Otrā pasaules kara tanks T-34.

Neskatoties uz karu, uz šo parādi piekrita ierasties Kazahstānas, Tadžikistānas, Kirgizstānas, Uzbekistānas un Baltkrievijas prezidenti kā arī Armēnijas premjerministrs.

Ukraina nodēvējusi augstāk minēto valstu līderu piedalīšanos Krievijas “uzvaras parādē” Maskavā līdzās kara noziedzniekam Vladimiram Putinam par amorālu un nedraudzīgu soli.