Adamovičs pieļauj, ka nabadzīgā 9.maija parāde Maskavā bija "acu aizmālēšanai"

© Scanpix

Vakar, 9.maijā, daudzviet tika atzīmēta Eiropas diena, svinot mieru un savstarpēju vienotību, tikmēr Krievijā 9.maijs tiek svinēts kā "uzvaras diena".

"Viens tanks, cita tehnika mazskaitliska - vakar bija vērojama visnabadzīgākā 9.maija parāde kopš Putins ir pie varas," ar pirmo iespaidu dalās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Zemessardzes komandkapteinis Normunds Adamovičs raidījumā "Rīta Panorāma". Viņaprat, tas ir maldīgs priekštats, ka "viss ir tik slikti, tehnikas maz,". Iemesli tam ir iespējami vairāki. "Pirmkārt, radīt maldīgu priekštatu Ukrainai - re, nav vairs mums tehnikas. Otkārt, savā ziņā pieradīt krievu propagandistiem, ka, redz, paradē tehnika ir maz, jo lielāka daļa aizsūtīta uz fronti, jo tieši propagandisti nemitīgi pārmet, ka Krievija frontē sūta par maz tehnikas," norāda N. Adamovičs.

Viņš stāsta, ka parādē tika likts uzsvars uz kodolspēkiem un jaunāko tehniku.

NBS pārstāvis arī pieļauj, ka tā sauktais "nemirstīgo maršs" šoreiz tika atcelts, jo tajā varētu parādīties cilvēki, kas līdzi nestu karā bojāgājušo krievu karavīru fotogrāfijas un "tas varētu sakarsēt krievu publiku, sāktos plaši nemieri, ar kuriem drosības spēki netiktu galā."

Svarīgākais