Prigožins izvirza Šoigu ultimātu; paziņo, ka Krievijas armija bēg

© Scanpix

"Wagner" privātās armijas vadītājs Jevgēņijs Prigožins paziņojis, ka Krievijas armija bēga no pozīcijām Bahmutā un atstāja vienu no frontes flangiem, kas vāgneriešiem bija jānosedz.  Viņš iesniedza ultimātu KF Aizsardzības ministrijai un ģenerālim: ja vāgneriešiem neiedos papildu unīciju, tad arī viņi pametīs pozīcijas, vēsta pravda.com.eu.

Prigožins nācis klajā ar vēl vienu kritikas devu Krievijas Aizsardzības ministrijai. Pēc viņa teiktā, neskatoties uz apsolīto munīciju un Sergeja Surovikina iecelšanu amatā, gandrīz nekādu izmaiņu nav.

Viņš sacīja, ka "vāgneriešiem" tika iedoti tikaii 10% no prasītā: "Mēs tikām maldināti." Prigožins apgalvo, ka Krievijas Federācijas Ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs personīgi samazinājis ieroču daudzumu, ko viņi vēlējās piešķirt.

Tajā pašā laikā Prigožins sacīja, ka viņa algotņi noteikti paliks Bahmuta virzienā vēl vairākas dienas: "Mēs cīnīsimies, un tad mēs kaut ko izdomāsim."

Pēc viņa teiktā, Surovikins pastāvīgi atrodas sanāksmēs un nav iespējams viņam piekļūt. Lai gan Prigožins atzinīgi vērtē viņa iecelšanu par starpnieku starp KF Aizsardzības ministriju un "Wagner".

Progožins sacīja, ka Krievijas militāristi nav vainojami bēgšanā no pozīcijām, jo ​​"zivs pūst no galvas" un vainīgi ir tie, kas viņiem šos uzdevumus devuši.

Aizsardzības ministrijas vadību viņš uzskata par "muļķiem", un uzdevumus, kas no turienes tiek doti ģenerāļiem un militārpersonām, par "noziedzīgiem": "Tas ir noziegums, krievu tautas iznīcināšana - valsts nodevība. "

Prigožins video bieži atkārto tēzi, ka Krievijas lielākais ienaidnieks ir nevis Ukrainas bruņotie spēki, bet gan tie "nelieši", kas ieročus "vāgneriešiem" nedod. Viņš paziņo, ka munīcija ir, tā tiek uzkrāta noliktavās, jo kādam radusies ideja uzkrāt rezervi. PMC vadītājs sacīja, ka vairs nesauks šos vārdus, lai nelamātos.

Viņš arī slavē "ienaidnieku", tas ir, ukraiņu aizsargus.

Svarīgākais