Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Ķīna negaidīti atcēlusi Vācijas finanšu ministra vizīti

© picture alliance / SVEN SIMON/Scanpix/Leta

Ķīna negaidīti atcēlusi trešdien plānoto Vācijas finanšu ministra Kristiāna Lindnera vizīti Pekinā, otrdien paziņojusi Vācijas Finanšu ministrija.

Eksperti pieļauj, ka problēma varētu būt dziļāka par vienkārši konfliktējošiem grafikiem.

Vācijas Finanšu ministrija paziņoja, ka Ķīnas Finanšu ministrija nedēļas nogalē negaidīti atcēlusi trešdien plānoto Lindnera vizīti un sarunas ar Ķīnas kolēģi, kā iemeslu minot problēmas ar plānošanu. Plašākus paskaidrojumu Pekina nav sniegusi.

Tiek uzskatīts, ka Lindneram un viņa pārstāvētajai liberālajai Brīvo demokrātu partijai (FDP) ir atturīgas attiecības ar Ķīnu, un viņš ir aicinājis Vāciju un Eiropas Savienību (ES) būt piesardzīgām attiecībās ar "sistēmisko sāncensi".

Izpelnoties Ķīnas kritiku, Vācijas izglītības un pētniecības ministre Betina Stārka-Vacingere, kas arī pārstāv FDP, nesen kļuva par pirmo Vācijas valdības locekli, kas apmeklējusi Taivānu.

Minējumus, vai Lindnera vizītes atcelšanai ir kāda saistība ar FDP nostāju, ka Vācijai vajadzētu būt stingrākai attiecībās ar Pekinu, ministrija laikrakstam "Die Welt" noraidīja kā spekulācijis.

Ķīnas un Vācijas finanšu ministru tikšanās laikā bija plānots sagatavoties gaidāmajām valdību konsultācijām. Vācijas Finanšu ministrija paziņoja, ka ministru tikšanās tiks pārcelta uz vēlāku laiku.