Teksasā izvietos īpaši apmācītas Nacionālās gvardes vienības uz robežas ar Meksiku

© Getty Images via AFP/Scanpix/Leta

ASV Teksasas štats izvietos īpašos spēkus uz robežas ar Meksiku, lai novērstu nelegālu imigrāciju, pirmdien paziņojis pavalsts gubernators republikānis Gregs Ebots.

ASV 11.maijā tiks oficiāli pārtraukta eksprezidenta Donalda Trampa laikā noteiktā politika imigrācijas ierobežošanai, kas tika pamatota ar piesardzības apsvērumiem Covid-19 pandēmijas dēļ un tiek dēvēta par 42.sadaļu.

Ebots paziņoja, ka uz robežas tiks izvietoti īpaši apmācītas Nacionālās gvardes vienības, kas apgādātas ar helikopteriem "Black Hawk".

"Viņi tiks izvietoti karstajos punktos gar robežu, lai pārtvertu vai atvairītu migrantus, kuri cenšas iekļūt Teksasā nelegāli," preses konferencē paziņoja gubernators.

Gar robežu plānots izvietot kopumā aptuveni 10 000 Nacionālās gvardes karavīru un drošības iestāžu darbinieku, atklāja Ebots, kurš kritizējis prezidentu Džo Baidenu par 42.sadaļas atcelšanu.

Gubernators arī vēlas pieņemt jaunu likumu, ar kuru nelegāla iekļūšana Teksasā tiktu atzīta par noziegumu.

Viņš skaidro, ka šāds likums dotu varasiestādēm tiesības "aizturēt šos cilvēkus par smagu noziegumu" vai deportēt viņus uz Meksiku.

Ebots un citas ASV amatpersonas sagaida, ka nelegālo imigrācijas gadījumu skaits ievērojami pieaugs un tam gatavojas.

Svarīgākais