Erdogans nolēmis būvēt vērienīgāko tuneli pasaulē

© Scanpix/ZUMA Press

Šodien ievērību guva Turcijas prezidents Redžeps Taijips Erdogans, kurš paziņoja, ka Stambulā tiek īstenots apjomīgi sarežģīts dzelzceļa tuneļa būvniecības projekts. Šis tunelis sastāvēs no trīs stāviem, vēsta unian.net.

Tāpat Turcijas prezidents paziņoja, ka šis unikālais tunelis būs pirmais lielākais un, visnotaļ, unikālākais tunelis pasaulē - ne tikai visas dzelzceļa pastāvēšanas vēsturē, bet arī pasaules kontekstā. Paredzēts, ka tunelis ies zem Bosfora šauruma, aiz Marmarajas un Eirāzijas tuneļiem.

Stambulas trešais tunelis tiks ieklāts zem Bosforas šauruma, kas savienos Turcijas lielākās metropoles - gan Eiropas, gan Āzijas daļas.

Ar šādu paziņojumu mītiņā, kas norisinājās šodien Stambulā, nāca klajā Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, norādot, ka, pateicoties šī projekta īstenošanai, Stambulas transporta sistēmā tiks savienotas 11 dažādas dzelzceļa transporta līnijas, kuras katru dienu izmantos 6,5 miljoni pilsoņu.

Tāpat zināms, ka jau 2023. gada oktobrī Turcija atklās šo unikālo dzelzceļa tuneli. Turklāt pati atklāšanas ceremonija ir ieplānota tā, lai šis vēsturiskais notikums sakristu ar Turcijas Republikas dibināšanas 90. gadadienu.

Svarīgākais