Piontkovskis skaidro, uz ko Putins ir gatavs, lai attaisnotu savu rīcību

© SCANPIX/AP

Politologs Andrejs Piontkovskis norādījis, ka Krievija ir gatava spert ļoti ciniskus soļus, lai paskaidrotu okupācijas spēku atkāpšanos no Ukrainas teritorijas. Starp tiem - arī mākslīgi radīta cilvēka izraisīta tehnogēnu katastrofa Krievijas Federācijas teritorijā. Krievija ir samierinājusies ar sakāves neizbēgamību karā pret Ukrainu. Kremlis sāk meklēt attaisnojumus un iemeslus kārtējam “labas gribas žestam”, vēsta UNIAN.

“Noziedzības līmenis Krievijā ļaus izdarīt kaut ko tamlīdzīgu - novērst uzmanību no Krievijas sakāves ar katastrofu vienā no Krievijas atomelektrostacijām. Šī atomelektrostacija būs šķietami jāglābj, un tāpēc kā “labas gribas žests” “tiks ierosināts pamiers”, politologs izvirzījis versiju.

Pēdējo nedēļu laikā Krievijā sāk izplatīties doma par kara ar Ukrainu zaudējumu - lai uzvarētu, būtu nepieciešams veikt vispārēju mobilizāciju Krievijas Federācijā. Tajā pašā laikā “Vāgnera” vadītājs Jevgeņijs Prigožins atkal runājis par munīcijas trūkumu “vāgneriešu” vidū, šī iemesla dēļ viņi varētu atkāpties no Doņeckas apgabala Bahmutas.

Piontkovskis norāda: “Viņi nešaubās par savu neveiksmi. Scenārijs, ka uzmanība tiek novērsta ar kaut kādu katastrofu Krievijā, protams, ir cinisks manevrs, taču viņi uz to ir gatavi.”

Turklāt Krievijas Federācija to var pasniegt kā “varonīgu” atkāpšanos no frontes, lai it kā likvidētu katastrofas sekas un “glābtu cilvēci”.

Svarīgākais