Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Pasaulē

Anglijas krodziņa tualetē atrod slepenus militārus dokumentus; sākta izmeklēšana

© Pixabay.com

Lielbritānijas Karaliskā jūras kara flote sākusi izmeklēšanu pēc tam, kad Anglijas ziemeļos kādā krodziņā atrasti konfidenciāli dokumenti ar zemūdenes HMS Anson - Lielbritānijas flotes flagmaņa - aprakstiem.

Vīrietis, kas slepenos dokumentus esot atradis uz kāda krodziņa tualetes grīdas Kambrijas grāfistē, ar tiem padalījies nevis ar floti, bet gan masu saziņas līdzekļiem.

Ziņas komentēja flotes pārstāvji, skaidrojot, ka atrastas dažas lappuses no rokasgrāmatas tiem, kas dienē vai strādā uz zemūdenes. Šie dokumenti nav slepeni, taču uz tiem ir atzīme “tikai dienesta lietošanai, ar ierobežotu piekļuvi”.

Flotes pārstāvis teicis: “Tie ir vispārīgi apmācību dokumenti, kas nesatur slepenu informāciju. Taču mēs ļoti nopietni uztveram drošības jautājumus un izmeklēsim notikušo.”

97 metrus garā HMS Anson zemūdene sver 7800 tonnas un klasificējas kā atomzemūdene.

Apvienotās Karalistes Aizsardzības ministrija šīs klases zemūdenes sauc par lielākajām, modernākajām un jaudīgākajām daudzfunkcionālajām zemūdenēm, kādas flotei jebkad ir piederējušas. Šāda tipa zemūdene spēj apbraukt apkārt zemeslodei bez pacelšanās virs ūdens.

HMS Anson šobrīd atrodas Skotijā. Brīdī, kad svarīgie dokumenti tika atrasti, pēc krodziņa darbinieku vārdiem, tajā bijusi liela cilvēku plūsma, un ikviens varējis atrast šos dokumentus.

Šī nav pirmā reize, kad Apvienotajā Karalistē sabiedriskās vietās tiek atrasti dažādas slepenības pakāpes oficiāli dokumenti.