Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Polijā atrastas militāra objekta atlūzas; tiek pieļauts, ka tās ir no Krievijas raķetes

© Pixabay.com

Šorīt militāra objekta fragmenti tika atklāti mežā netālu no Bidgoščas pilsētas Polijas centrālajā ziemeļdaļā. Polijas mediji ziņo, ka tā varētu būt Krievijas raķete, vēsta Lietuvas TV3.

Polijā oficiāli apstiprināts, ka mežā netālu no Bidgoščas pilsētas Polijas ziemeļu-centrālajā daļā atklātas militāra objekta atliekas. Par to paziņo Radio Polija RMF FM.

Nupat tika atklātas neidentificēta militāra objekta atliekas. Situācija neapdraud vietējo iedzīvotāju drošību,

tviterī ceturtdienas rītā paziņoja Polijas Aizsardzības ministrija.

Gdaņskas apgabala prokuratūras militārais departaments Nacionālās prokuratūras uzraudzībā ir sācis izmeklēšanu par militārā gaisa objekta atliekām, kas atrastas mežā aptuveni pārdesmit kilometru attālumā no Bidgoščas. Papildus prokuroriem uz vietas strādā militārie eksperti, policija un žandarmērija,

tviterī rakstīja ģenerālprokurors Zbigņevs Zebro.

MF FM žurnālisti pieļaj, ka tās varētu būt gaiss-zeme raķetes atliekas. Iespējams, raķete nokritusi pirms kāda laika, un tās atliekas atklātas tikai tagad. Būtiski, ka uz atlūzām ir uzraksti krievu valodā, kas var liecināt, ka raķete varētu būt padomju laika. Šai raķetei nebija kaujas galviņas. Oficiāli šī informācija netiek komentēta.

Mežs, kurā nokrita raķete, atrodas aptuveni 500 km attālumā no Ukrainas robežas, vairāk nekā 400 km attālumā no Baltkrievijas robežas un aptuveni 240 km attālumā no Krievijas Kaļiņingradas apgabala.