"Man jau sāp sāni un mugura ": rokaspuisis stāsta, kas viņam jāpārcieš, gatavojoties tikšanās reizei ar Putinu

© Scanpix

Kremļa ieceltais tā dēvētās "Luhanskas tautas republikas" līderis Leonīds Pasečņiks nedēļu pirms tikšanās ar Krievijas līderi pavadīs ieslēgts izolētā viesnīcas numurā, vēsta Ukrainas mediji.

Viens no Ukrainas okupēto teritoriju administratīvo struktūru vadītājiem pērn 20.decembrī tika uzaicināts uz tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Ukrainas "Radio Liberty" pirms šīs tikšanās iepazinās ar nopludinātajām L. Pasečnika sarunām. Tajās viņš sūdzējās par apstākļiem un par to, ka viņs baidījās, ka viņam piespiedīs noticēt vai Putinam.


"Stepanivičs, labvakar. Pirmais precizējums: es esmu Maskavā, es guļu šeit, slimnīcā. Viņi mani ievietoja karantīnā, es gulēšu šeit nedēļu, un vēlāk, 20. datumā, mani apbalvos Kremlī un Kremlī satikšu pirmo cilvēku valstī,» viņš saka.

"Es jau sēžu šeit, b***, otro dienu, man sāp visi sāni, man sāp dibens.Nekur nelaiž ārā, nekur nevar staigāt,» "Radio Liberty" materiālā atzīmēts, ka ierakstu viņi saņēmuši no sava avota Ukrainas specdienestiem. To, ka šī ir L. Pasečnika balss, apliecināja arī ekspertīze ASV.

Oficiāli par V. Putina un L. Pasečnika tikšanos tika paziņots 2022. gada 20. decembrī.

Svarīgākais