Lieta pret Berluskoni nonākusi tiesā

Milānas pilsētas prokuratūra vakar tiesai nodevusi dokumentus, saskaņā ar kuriem pie atbildības par dzimumattiecībām ar nepilngadīgu personu un dienesta pilnvaru pārsniegšanu saucams 74 gadus vecais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni.

Premjers vakar šīs apsūdzības nodēvējis par "pretīgām", bet viņa advokāti turpina apgalvot, ka prokuroru prasība ir antikonstitucionāla.

Euronews atgādina, ka apsūdzības galvenais trumpis ir marokāņu izcelsmes dejotāja Karima el Maruga jeb Rūbija. Pirmo reizi ballīti premjera villā viņa apmeklējusi 17 gadu vecumā. Jauniete, nenoliedzot, ka patiešām viesojusies pie S. Berluskoni un pat saņēmusi par to "honorāru", gan kategoriski paziņojusi, ka intīmu attiecību ar premjeru viņai neesot bijis. Toties faktu, ka S. Berluskoni, izmantojot savu ietekmi, palīdzējis šo pašu Rūbiju atbrīvot no policijas iecirkņa pēc tam, kad viņa bija aizturēta par zādzību veikalā, noliegt būs grūtāk.

BBC vēsta, ka prokurori aicinājuši lietas izskatīšanu uzsākt pēc iespējas ātrāk, taču tiesnesim ir piecas dienas laika, lai izlemtu, vai iesniegto pierādījumu ir pietiekami, lai sauktu premjeru tiesas priekšā. Ja tā, tiesnesim ir iespēja izsludināt lietas izskatīšanu steidzamības kārtībā, kas nozīmē, ka prāva varētu sākties pāris tuvāko mēnešu laikā. Spriežot pēc visa, tāds arī ir prokuroru mērķis – lai nepieļautu, ka cilvēks, pār kuru gulstas tik smagu aizdomu ēna (abi noziegumi kopā draud ar cietumsodu līdz 15 gadiem), pēc iespējas ātrāk tiktu atstādināts no valdības vadītāja pienākumu pildīšanas. BBC atgādina, ka izmeklēšanas laikā S. Berluskoni izmantoja tiesības neatbildēt uz prokuroru jautājumiem, bet Itālijas parlaments noraidīja viņu pieprasījumu veikt kratīšanu premjera birojā.

Vakar S. Berluskoni sev ierastajā stilā apsūdzības nodēvējis par nepamatotām un pretīgām, piebilstot, ka to vienīgais mērķis ir nodarīt kaitējumu labējai valdībai. Viņa advokāti savukārt norādījuši, ka Milānas prokurori pārsnieguši savas pilnvaras un apsūdzības būtu jāskata īpašā tribunālā.

Svarīgākais