Tunisijā aizturēts viens no galvenajiem prezidenta pretiniekiem

© AFP/Scanpix/Leta

Tunisijā ir aizturēts opozīcijā esošās islāmistu partijas "Ennahdha" ("Atdzimšana") līderis Rašeds Ganuši, kurš ir viens no galvenajiem prezidenta Kaisa Sajeda pretiniekiem, pirmdien paziņoja šī partija.

81 gadu veco Ganuši, kura partija bija lielākā parlamentā, pirms Sajeds 2021.gada jūlijā atlaida parlamentu, policija aizturēja viņa mājās Tunisā.

""Ennahdha" nosoda šo ārkārtīgi nopietno notikumu attīstību un aicina nekavējotie atbrīvot Rašedu Ganuši," teikts partijas paziņojumā.

Partijas priekšsēdētāja vietnieks Monders Lunisi preses konferencē paziņoja, ka Ganuši tika aizvests nopratināšanai uz policijas kazarmām un viņa advokātiem nebija atļauts būt klāt.

Ganuši aizturēts pēc mediju ziņām, kurās viņš esot teicis, ka Tunisijai draudētu "pilsoņkarš", ja tur tiktu iznīdēts politiskais islāms, no kura cēlusies viņa partija.

Tunisijas mediju citēts ziņu avots Iekšlietu ministrijā apstiprināja, ka Ganuši aizturēšana ir saistīta ar šiem paziņojumiem.

Kopš februāra sākuma Tunisijas varas iestādes ir aizturējušas vairāk nekā 20 politiskās opozīcijas pārstāvjus un citas ievērojamas personas - politiķus, bijušos ministrus, uzņēmējus, arodbiedrību aktīvistus un Tunijs populārākās radiostacijas "Mosaique FM" īpašnieku.

65 gadus vecais Sajeds apgalvo, ka aizturētie ir "teroristi", kas iesaistīti "sazvērestībā pret valsts drošību".

Vietējās un starptautiskās tiesību aizstāvju grupas ir kritizējušas šīs aizturēšanas, kas bija vērstas pret galvenās opozīcijas koalīcijas "Nacionālās glābšanas fronte" (FSN) līderiem. "Ennahdha" ir šīs koalīcijas daļa.

Svarīgākais