"Iešāvu galvā 5 gadus vecai meitenei,"; "vāgnerieši" atzīstas baisās Ukrainas bērnu slepkavībās

© Scanpix

Interneta vidē klejo video, kur divi "vāgnerieši" atzīstas ukraiņu bērnu slepkavībās Bahmutā un Soledārā, vēsta pravda.com.ua.

Avots: video par projektu Gulagu.net (Krievijas cilvēktiesību organizācija un vietne, kas cīnās pret spīdzināšanu - red.)

Runātāji ir reiz tiesātais Azamats Uldarovs un bijušais notiesātais Aleksejs Savičevs.

Noziedznieki tagad atrodas Krievijā.

Viņi atzina, ka izpildijuši nāves sodus vairāk nekā 20 ukraiņu bērniem un pusaudžiem.

Viens no "vāgneriešiem" atzīst, ka "iešāvis galvā 5 gadus vecai meitenei", kad viņi iegāja Soledarā un Bahmutā: "Viņa čīkst, viņa ir mazs bērns, ziniet. Es nošāvu meitene ar kontrolšāvienu."

Viņš esot pildījis Jevgēņijs Prigožina, Vāgnera grupas izveidotājs, pavēli -"sakopt Bahmutu". Soledarā, pēc viņa teiktā, bija vēl sliktāk.

Uldarovs arī sacīja, ka Bahmutā "izkopis" 9 stāvu ēkas pagrabu, kurā atradās 300-400 civiliedzīvotāju, tostarp 40 no tiem bija bērni. Viņš piebilst, ka "viņam nebija izvēles" un viņam bija pavēle ​​visus iztīrīt.

Terorists paziņoja, ka tas noticis 2023. gada martā.

Savičevs: "Iznāca civiliedzīvotāji. Un bija pavēle: visus, kam ir 15 (gadi) un vecāki, nošaut uzreiz bez vārda. Nošāva 20-24 cilvēkus"

Uz jautājumu, cik neapbruņotus civiliedzīvotājus Ukrainā viņi nogalināja 2023. gada februārī, Savičevs atbildēja, ka 15 gadus vecos ukraiņus "diez vai var saukt par civiliedzīvotājiem".

Uldarovs arī atzina, ka “vāgnerieši” neņem gūstā un praktizē Ukrainas militārpersonu nogalināšanu: “Pārsvarā ar nazi. Mēs pārgriežam rīkli. Uzņemam video.”