Aptauja: "visuzticamākais lietotais lielais auto - Toyota un Lexus"

© Publicitātes foto

Nesen publicētās žurnāla "Which? Car" 2010. gada aptaujas kategorijā „Visuzticamākais lietotais lielais automobilis” četras augstākās pozīcijas ieņēmuši Toyota un Lexus automobiļi.

Arī kategorijā „Jauns lielais automobilis” divi Toyota automobiļi ieņēmušas vietu pirmajā pieciniekā.

Pirmo vietu lietotu lielo automobiļu kategorijā saņēma otrās paaudzes Toyota Prius ar uzticamības rādītāju 86%. Otro un trešo vietu ieņēma iepriekšējās un pašreizējās paaudzes Lexus IS, saņemot uzticamības rezultātus attiecīgi 84% un 81%. Toyota otrās paaudzes Avensis noslēdza parādi, ieņemot ceturto vietu ar 81% uzticamības rādītāju.

Pašreizējās paaudzes Toyota Prius ieņēma otro vietu jaunu lielo automobiļu kategorijā, iegūstot uzticamības rādītāju 95%. Toyota Avensis šajā kategorijā ieņem trešo vietu ar rezultātu 92%.

2010. gadā Which? Car aptaujā piedalījās aptuveni 70 tūkstoši Lielbritānijas autovadītāju, tādējādi padarot to par vienu no lielākajām šāda veida aptaujām Apvienotajā Karalistē. Aptaujas jauno automobiļu kategorijā norādītie auto ir auto, kas tirgū parādījušies 2010. gadā, kā arī līdz trīs gadus veci, bet lietotie automobiļi ir četrus līdz astoņus gadus veci.

Svarīgākais