Ukrainas kara 417. diena. Jaunākā informācija [papildināts 21:50]

© Scanpix

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 16.aprīlī. Ukraina jau veselu gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

21:50. Līdz aprīļa vidum Vācijas Federālā kriminālpolicijas birojs saņēmis 337 ziņojumus par iespējamiem kara noziegumiem Ukrainā, vēsta pravda.com.ua.

21:08. Okupanti Zaporižjas apgabala skolas sporta zālē iekārtojuši militāro slimnīcu, jo visas medicīnas iestādes okupētajā teritorijā ir pārpildītas ar ievainotiem krievu karavīriem, ziņo pravda.com.ua.

19:44. Pāvests Francisks Lieldienu uzrunā kristiešiem lūdza, lai Ukraina un Krievija beidzot panāk mieru, vēsta pravda.com.ua.

18:46.Pieaudzis bojā gājušo skaits, kas 14. aprīlī Krievijas uzbrukumā Doņeckas apgabala Slovjanskas pilsētai guvuši nāvējošus ievainojumus. Šobrīd no gūtajiem ievainojumiem miruši 13 cilvēki, ziņo pravda.com.ua.

16:34. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien pareizticīgo Lieldienu uzrunā aicinājis tautiešus turpināt ticēt uzvarai pār Krieviju. "Karš nevarēja izdzēst mūs, mūsu vērtības, mūsu tradīcijas un mūsu brīvdienas," video vēstījumā sacīja Zelenskis.

14:53. Nīderlande redz iespēju sagādāt 100 miljonus eiro lauksaimniecības atbalsta finansēšanai Ukrainā, kā arī ģeneratoriem, lai palīdzētu valstij pārdzīvot gaidāmo ziemu. Nauda palīdzētu ne tikai Ukrainas lauksaimniecības nozarei, bet arī globālajai nodrošinātībai ar pārtiku. Ziņo pravda.com.ua.

13:20. Ukraina un Krievija veikušas gūstekņu apmaiņu, un Ukrainā no gūsta atgriezušies 130 cilvēki, svētdien paziņojis Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks. Gūstekņu apmaiņa notikusi pēdējo dienu laikā vairākos posmos. Viņš atklāja, ka starp atbrīvotajiem ir karavīri, kas tika saņemti gūstā Bahmutā, Soledarā, Zaporižjā un Hersonā.

12:35. Zelenskis ierakstījis Lieldienu uzrunu ukraiņiem no Kijevas Pečerskas lavras telpām. "Mēs šodien svinam Lieldienas ar nelokāmu ticību savai uzvarai. Mēs esam nogājuši garu ceļu. Varbūt grūtākais ir vēl priekšā, bet mēs to pārvarēsim." Raksta pravda.com.ua.

11:00. Lai aizsargātu vietējos lauksaimniekus, Ungārija, līdzīgi kā Polija, sestdien nolēmusi aizliegt labības un citu pārtikas produktu importu no Ukrainas. Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma dēļ lielā mērā ir bloķētas Ukrainas Melnās jūras ostas tās labības eksports uz citām valstīm ir veikts caur Eiropas Savienību.Tomēr loģistikas problēmu dēļ labība ir uzkrājusies un pazeminājusi vietējās produkcijas cenas, kas novedis pie lauksaimnieku protestiem Polijā un Polijas zemkopības ministra atkāpšanās.

10:27. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 182 070 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 520 iebrucēji.

09:25. Naktī uz 16. aprīli Krievijas armija turpina uzbrukt, veicot milzīgus triecienšāvienus Zaporožjes apgabalam, ziņo pravda.com.ua.

00:10. Sestdien Hersonas apšaudes rezultātā gāja bojā sporta ārsta Vladimira Dudkas sieva un meita, kas strādāja vairākos futbola klubos, vēsta pravda.com.ua.