Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Kosovā par serba sašaušanu aizturēti četri policisti

© pexels.com

Kosovā otrdienas vakarā lietā par kāda etniskā serba sašaušanu nemierīgajos valsts ziemeļos aizturēti četri policisti, pavēstījis iekšlietu ministrs Celals Svečla.

Etniskais serbs Milans Jovanovičs Serbijas kanālam RTS stāstījis, ka sašauts brīdī, kad pie Mitrovicas braucis garām policijas kontrolpunktam.

Jovanovičs, tikko pabraucis garām kontrolpunktam, dzirdējis šāvienu un sajutis sāpes plecā.

"Es tiešām nezinu, kas atklāja uguni," sacījis Jovanovičs. Viņam Mitrovicas pilsētā veikta operācija.

Serbijas valdības Kosovas lietu biroja direktors Petars Petkovičs sociālajā tīklā "Facebook" apgalvo, ka policija sākusi šaut uz Jovanoviču "tikai tāpēc, ka viņš ir serbs".

Savukārt Kosovas iekšlietu ministrs Svečla feisbukā apliecinājis, ka "četri policisti aizturēti un paliks ieslodzījumā 48 stundas".

Policisti tiek turēti aizdomās, ka nav ziņojuši par šo atgadījumu, bet viens no viņiem, ka bijis tajā iesaistīts, piebildis ministrs.

Sākotnējie izmeklēšanas rezultāti liecina, ka automašīnas vadītājs nav pakļāvies policista signālam apturēt auto, bet pēc tam policists atklājis uguni, šoferi ievainojot, skaidro ministrs.

Kosovas policija sākotnēji noliedza, ka tā būtu iesaistīta šajā incidentā, bet vēlāk apliecināja, ka četri policisti atstādināti no pienākumu veikšanas "iespējamās iesaistes" dēļ.

Spriedze Kosovas ziemeļos pieauga novembrī, kad vairāki simti etnisko serbu pameta savas darba vietas vietējā administrācijā, protestējot pret Prištinas jauno rīkojumu, ar ko tika aizliegts Kosovā izmantot Serbijas izdotās transporta līdzekļu numurzīmes.

Spriedze pastiprinājās vēl vairāk, kad etniskie serbi uz ceļiem saslēja barikādes un uz robežas ar Serbiju nobloķēja trīs robežšķērsošanas punktus.