Indonēzijā NLO rīsu laukā uzzīmē riņķus

© Scanpix

Vienas dienas laikā slavu visā Indonēzijā iekarojis Džogotirto ciemats, kura nomalē esošajā rīsa laukā parādījies dīvains zīmējums. Speciālisti, kuri apmeklējuši notikuma vietu, gan uzsvēruši, ka tas ir cilvēku roku vai izmantotas tehnikas radīts, taču vietējiem tas netraucē lielīties, ka viņus apmeklējuši citplanētieši.

Vairāk nekā 70m2 metru platais zīmējums atgādina Anglijas un Dienvidkrievijas labības laukos nereti novēroto – rīsa stiebri pulksteņa rādītāja virzienā ir stingri piespiesti pie zemes. «Pretīgs viltojums. To pastrādājuši kādi jokdari – neviens nopietns cilvēks nevarētu noticēt, ka šādas pēdas atstājuši citplanētieši,» savā verdiktā skarbs bijis Indonēzijas galvenais ufologs.

Tomēr nedz viņa, nedz Indonēzijas kosmosa izpētes aģentūras pārstāvja paziņojums par to, ka zīmējums nav marsiešu vai kādas citas planētas iemītnieku atstāts, nav mazinājis interesi par to. Policija bijusi spiesta sākt apsargāt rīsa lauku, bet vietējie iedzīvotāji iebraucējiem no tālienes pārdod biļetes un ved viesus tuvējā kalnā, no kura lieliski iespējams aplūkot rīsa lauku.