Danilovs: Informācija par Ukrainas pavasara ofensīvu zināma labi ja trīs līdz pieciem cilvēkiemem

© Scanpix

Informācija par Ukrainas plānoto pavasara ofensīvu zināma labi ja trīs līdz pieciem cilvēkiem, paziņojis Ukrainas nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Danilovs, dodot mājienu, ka plānošana jau ir pabeigta.

"Informācija par to, kur, kad un kā viena vai otra aktivitāte sāksies (..) rezervēta nelielam lokam," sacīja Danilovs, uzsverot, ka šie plāni tiek rūpīgi sargāti.

Viņš norādīja, ka paziņojumi par plānoto ofensīvu var arī nebūt patiesi.

"Kad sāksies kāda konkrēta militārā darbība, konkrētas militārās operācijas - tā ir informācija, kas pieejama ļoti ierobežotam skaitam cilvēku," intervijā radio sacīja Danilovs.

Ukraiņi sapratīs, kad viss sāksies, viņš piebilda.

Danilovs deva mājienu, ka liela mēroga uzbrukuma plānošana jau ir pabeigta. "Paturiet to prātā," viņš sacīja.

Ukrainas armijas rīcībā tagad ir smagāki ieroči un tanki no Rietumiem un tiek gaidīts, ka Ukraina tuvākā nākotnē sāks pavasara ofensīvu.

Viens no minējumiem ir, ka Ukrainas karavīri varētu dosies uz Melitopoli, lai sašķeltu Krievijas spēkus. Tomēr Krievijas armija pēdējā laikā ir ievērojami paplašinājusi savas aizsardzības pozīcijas, lai atvairītu gaidāmo uzbrukumu.

Pasaulē

Vācijas kanclers Olafs Šolcs, tiekoties ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, paziņoja, ka kopā ar Beļģiju, Dāniju un Norvēģiju 2024.gadā Ukrainai piešķirs militāro palīdzību vēl 1,4 miljardu eiro apjomā.