Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Vīrietis Brazīlijā bērnudārzā ierodas ar cirvi un nogalina četrus bērnus

© unsplash.com

25 gadus vecs vīrietis trešdien iebruka pirmsskolā Brazīlijas dienvidos un ar cirvi nogalināja četrus bērnus, bet pēc tam padevās policijai.

Uzbrukums notika privātā pirmsskolā "Labā gana centrs" Santakatarinas štata Blumenau pilsētā, un Brazīlijas prezidents Luiss Inasiu Lula da Silva to nosauca par "briesmīgu".

Uzbrucējs, kurš ievainoja vēl četrus bērnus, pēc uzbrukuma aizbrauca ar motociklu uz štata policijas iecirkni un tur padevās, paziņoja policijas un valdības amatpersonas Santakatarinas štatā.

Uzbrucējs galvenokārt dūra saviem upuriem galvā, žurnālistiem paziņoja ārkārtas situāciju dienesta amatpersona Djogu di Souza Klarindo. Viņš nogalināja trīs zēnus un vienu meiteni piecu līdz septiņu gadu vecumā.

Ievainotie bērni - divas meitenes piecu gadu vecumā un divi zēni trīs un piecu gadu vecumā - ir stabilā stāvoklī, paziņoja slimnīca, kur viņi tiek ārstēti.

Uzbrukumu sarīkoja Santakatarinas štata iedzīvotājs Luiss Enriki di Lima, kurš iepriekš bijis aizturēts vismaz četras reizes, tai skaitā par sava audžutēva saduršanu.

Viņš rīkojās viens, preses konferencē paziņoja policijas priekšnieks Ulisiss Gabriels, izslēdzot "koordinēta" uzbrukuma iespējamību.

Blumenau pilsēta izsludināja 30 dienu sēras un atcēla skolas un Lieldienu svētku pasākumus.

Brazīlijā pēdējos gados ir pieaugusi vardarbība skolās. Pagājušonedēļ 13 gadus vecs zēns ar nazi nogalināja skolotāju skolā Sanpaulu pilsētā.

Pērn novembrī 16 gadus vecs pusaudzis nošāva četrus cilvēkus un ievainoja vairāk nekā 10, sarīkojot uzbrukumus divās skolās Espiritusantu štata Arakrusas pilsētā.