Ēģiptē atjaunojas opozīcijas protesta akcijas

Ēģiptes galvaspilsētā Kairā un citās lielpilsētās otrdien demonstrācijās izgāja simtiem tūkstoši cilvēku, kas pieprasa prezidenta Hosni Mubaraka atkāpšanos, ziņo BBC News.

Tās ir līdz šim lielākās demonstrācijas jau divas nedēļas notiekošajos protestos, kā norāda BBC žurnālisti, vērojot Kairas Tahrira laukumā notiekošo, tur šodien bija vairāk cilvēku nekā jebkurā citā līdz šim notikušajā demonstrācijā. Jāatgādina, ka 1. februārī tā saucamā "Miljonu marša" laikā ielās izgāja 2 miljoni ēģiptiešu.

Protestetāju vidū ir pārstāvēti visi sociālie slāņi, tā liekot valdībai saprast, ka pārmaiņas vēlas visa Ēģiptes sabiedrība.

Arī no citām pilsētām tika saņemtas ziņas par sevišķi lieliem protestētāju pūļiem.

Mubaraks ir piekāpies demonstrantiem vairākās viņu prasībās, bet atsakās izpildīt viņu galveno prasību nekavējoties atkāpties no amata, lai valstī tiktu sarīkotas brīvas un godīgas vēlēšanas.

Kā ziņo Al Jazeera, Ēģiptes valdība paziņojusi par 34 politieslodzīto atbrīvošanu.

Prezidents Hosnī Mubaraks šodien izveidojis komisiju, kuras uzdevums ir izstrādāt labojumus Ēģiptes konstitūcijā. Tādā veidā viņš nācis pretī opozīcijai, kura cita starpā prasa arī labojumus konstitūcijā, kas aizliegtu vienam cilvēkam vairāk nekā divas reizes ieņemt prezidenta posteni.

Opozīcija neskatoties uz to joprojām turpina protesta akcijas prasot nekavējošu Mubaraka atkāpšanos.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais