Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Sīrijā nogalināts "Islāma valsts" vadības cilvēks, kas bija atbildīgs par uzbrukumu plānošanu Eiropai

© AFP/Scanpix/Leta

ASV vadītās koalīcijas drona triecienā Sīrijas ziemeļrietumos nogalināts viens no teroristu grupējuma "Islāma valsts" vadības cilvēkiem, kas bija atbildīgs par uzbrukumu plānošanu Eiropā, pavēstīja ASV armija.

Drona triecienā pirmdien nogalināts Halids Aids Ahmads al Džaburi, teikts armijas paziņojumā.

Ar Džaburi nāvi "uz kādu laiku būs izjauktas organizācijas iespējas rīkot uzbrukumus" ārzemēs.

Kā vēstīja Lielbritānijā bāzētā Sīrijas kara monitoringa organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR), drona triecienā pirmdienas vakarā netālu no nemiernieku kontrolētā Keftinas ciema nogalināts viens cilvēks.

Sīrijas opozīcijas organizācija "Sīrijas civilā aizsardzība", kas ir pazīstama arī kā "Baltās ķiveres", pavēstīja, ka no trieciena vietas evakuējusi vienu cilvēku, kas vēlāk no gūtajiem ievainojumiem miris.

Pirmdienas drona trieciens ir pēdējais vairāku uzbrukumu virknē, kas pēdējā gada laikā Sīrijas ziemeļrietumos īstenoti pret kaujiniekiem, kas ir saistīti ar teroristu organizāciju "Al Qaeda", un "Islāma valsts" vadības cilvēkiem.

Vairums cilvēku, kas nemiernieku kontrolētajā Idlibas provinces daļā nogalināti ASV triecienos, ir "Al Qaeda" atzara "Horas al Din" ("Reliģijas sargi") locekļi.

Grupējuma rindās ir radikāli noskaņotie "Al Qaeda" locekļi, kas atšķēlušies no Idlibas provinces spēcīgākā kaujinieku grupējuma "Hayat Tahrir al Sham" ("Levantes Atbrīvošanas komiteja").

Februārī drona triecienā tika nogalināti divi vīrieši. Vietējie aktīvisti viņus sākotnēji identificēja kā "Horas al Din" locekļus. SOHR vēlāk apliecināja, ka viens no nogalinātajiem bijis "Islāma valsts" vadības cilvēks.