Aktrise Eklone: ziņas par tankiem, grautiņiem un pārtikas apsīkumu Hurgadā nav patiesas

Pirms dažām dienām atgriežoties no Ēģiptes kūrortpilsētas Hurgadas, seriāla „Prāts vai instinkts” aktrise Ieva Aleksandrova - Eklone un viņas vīrs Elvings Eklons apliecina — informācija par tankiem, grautiņiem un pārtikas apsīkumu Ēģiptes kūrortos neatbilst patiesībai.

Elvings un Ieva Ekloni atpūtās Hurgadā, "Hilton" viesnīcā no 29. janvāra līdz 5. februārim, t.i, brīdī, kad visas pasaules mediji ziņoja par bīstamiem nemieriem, kas pārņēmuši šo valsti. Dēļ tiem aizvadītajā nedēļas nogalē no Ēģiptes tika evakuēti arī pēdējie latviešu tūristi, pat tie, kuriem bija ieplānota nedēļu ilgāka atpūta.

Seriālu zvaigzne Ieva Aleksandrova- Eklone un viņas vīrs to sauc par mākslīgi radītu paniku, uzsverot, ka, lai arī Kairā tik tiešām situācija ir nemierīga, tomēr Hurgadā tiekot darīts viss, lai tūristi neizjustu diskomfortu.

„Hurgadā nekādu nemieru nebija,” portālam nra.lv apliecināja ceļotāji. „Mums pat šķita kuriozi, ka tūrisma operators Novatours atcēla visas mums paredzētās ekskursijas, jo reālus draudus mēs nesaskatījām. Patiesībā, visu to informāciju, kas šajā laikā bija lasāma masu medijos, mēs uzskatām par klaju dezinformāciju. Piemēram, par to, ka Hurgadā esot bijuši tanki. Nekādu tanku nebija! Bija tikai bruņumašīnas, kas tika novietotas pie bankas, lai vietējiem neienāktu prātā kādas muļķības. Taču varu apliecināt, ka vietējie iedzīvotāji, kuri dzīvo tikai un vienīgi uz tūristu rēķina, ļoti rūpējās par to, lai ar tūristiem nekas nenotiktu. Ja bankomātos beidzās nauda, varēja ar kredītkartēm doties uz veikaliem un saņemt skaidru naudu. Viesnīcas nodrošināja neuzkrītošu apsardzi, kas vēroja, lai ēkā neienāktu aizdomīgas personas,” savos novērojumos dalījās E. Eklons. Tāpat viņš apliecināja, ka nedēļas laikā Hurgadā esot redzēta tikai viena neliela demonstrācija, taču tā noritējusi ļoti mierīgi un tūristi netika aiztikti. „Pat pretēji. Apzinoties, cik viņi ir atkarīgi no tūrisma, ēģiptieši ļoti nevēlējās, lai tūristi masveidā pamet viņu kūrortus. Pēdējie palika krievu tautības atpūtnieki,” klāstīja E. Eklons, „taču arī mēs būtu palikuši, ja ieplānotais atvaļinājumus būtu ilgāks. Negribu izklausīties cinisks, taču šobrīd Hurgadā ir ļoti patīkama atpūta: ekskursiju vietās ir maz tūristu, pludmales nav pārslogotas, var baudīt individuālu pieeju,” rezumēja ceļotājs.

Kā jau ziņots, Ēģiptē jau vairākas nedēļas turpinās masu protesti, pieprasot 29 gadus valdījušā prezidenta Hosni Mubaraka atkāpšanos. Protestētājus nav pārliecinājis Mubaraka solījums septembrī paredzētajās prezidenta vēlēšanās nekandidēt uz jaunu amata termiņu.

Svarīgākais