Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Lielbritānijā patvēruma lūdzējus izmitinās armijas bāzēs un baržās

© EPA/Scanpix/Leta

Atbilstoši Lielbritānijas valdības plāniem par patvēruma lūdzēju uzturēšanas tēriņu samazināšanu turpmāk viņi tiks izmitināti armijas bāzēs, prāmjos un baržās.

Par plāniem izmantot divas Karalisko gaisa spēku bāzes trešdien paziņos imigrācijas ministrs Roberts Dženriks, vēsta ziņu aģentūra PA, ministram cenšoties samazināt tēriņus - 6,8 miljonus sterliņu mārciņu dienā, ko valdība tērē migrantu izmitināšanai viesnīcās.

Dženriks paziņos, ka migranti, kas Lielbritānijā ierodas, šķērsojot Lamanšu nelielos kuģos un laivās, tiks izmitināti gaisa spēku bāzēs Vedersfīldā un Skamptonā.

Premjerministra vietnieks Dominiks Rābs baržas raksturoja kā vienu no iespējamām alternatīvām, sakot telekanālam "Sky News", ka viesnīcu izmantošana ir 'kļūmīgs stimuls", ar ko tiek iedrošināta migrantu nelegālā došanās pāri Lamanšam.

Viesnīcu izmantošana rada "milzīgas izmaksas nodokļu maksātājiem", turklāt migrantu izmitināšana viesnīcās darbojas kā "vilkmes faktors", Rābs sacīja raidsabiedrībai BBC.

"Mēs raudzīsimies uz visu alternatīvu spektru, zemu izmaksu izmitināšanas vietām, bijušajām armijas kazarmām un, kur tas būs atbilstoši, kuģiem, kā tas jau ir ticis darīts Eiropā un, man šķiet, arī Skotijā, kuģiem, ja tos varēs droši un atbildīgi izmantot," skaidroja Rābs.