Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

"Junior Achievement Worldwide" atkārtoti nominēta Nobela miera prēmijai

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Pasaulē lielākā izglītības organizācija jauniešiem "Junior Achievement Worldwide" (JA) otro gadu pēc kārtas izvirzīta Nobela miera prēmijai, informē "JA Latvia" valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

Organizācija jau vairāk nekā 30 gadus ir pārstāvēta arī Latvijā, īstenojot praktiskās uzņēmējdarbības un karjeras izglītību jau 260 Latvijas skolās.

Organizācija pārstāvēta vairāk nekā 100 valstīs, kur tā māca jauniešiem attīstīt savas prasmes un domāšanas veidu, lai viņi veidotu uzņēmumus, atrastu darbu un veicinātu ekonomisku uzplaukumu kopienās. Piemēram, bijušajās komunistiskajās valstīs, JA bija viena no pirmajām nevalstiskajām organizācijām, kas tika atļauta skolās ar programmu, kas dod jauniešiem iespēju uzņemties atbildību par savu nākotni.

Eiropā pagājušajā gadā JA iesaistīja vairāk nekā 6 miljonus skolēnu, pateicoties 140 619 skolotāju un pedagogu atbalstam no 70 000 skolām un 95 848 brīvprātīgajiem.

Nominantus Nobela Miera prēmijai var izvirzīt tikai valstu vadītāji un atsevišķas vēlētas amatpersonas, vairāku jomu profesori, Nobela prēmijas laureāti un citi sabiedrībā cienīti cilvēki.

Latvijā "Junior Achievement" darbojas kopš 1991.gada. "Eiropā aprobētu un Latvijas vajadzībām pielāgotu uzņēmējdarbības izglītības programmu katru gadu apgūst aptuveni 120 000 skolēnu visā Latvijā. Mēs sakām paldies 260 izglītības iestādēm un vairāk nekā 600 skolotājiem, mūsu partneriem un atbalstītājiem - visi kopā mēs sniedzam jaunajai paaudzei vērtīgas zināšanas finanšu pratībā, ekonomikā, uzņēmējdarbībā," pateicas Krievāns.