Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija ar Irānu apmainījušās ieročiem

© pixabay.com

Krievija nodevusi Irānai savas izstrādes elektroniskās spiegošanas un izsekošanas jomā apmaiņā pret kamikadzes droniem, vēsta ASV laikraksts "Wall Street Journal", atsaucoties uz informētiem avotiem.

Irānas varasiestādes arī esot ieinteresētas Krievijas helikopteros un reaktīvajos iznīcinātājos, kā arī tāla darbības rādiusa raķetēs.

Irāna "piekritusi nodot Maskavai tuva darbības rādiusa raķetes, kā arī ir nosūtījis tanku un artilērijas šāviņus", vēsta laikraksts, atsaucoties uz vārdā neminētām Irānas un ASV amatpersonām.

Pirms dažiem mēnešiem Ukrainas avoti arī pauda bažas, ka Irāna varētu piegādāt Krievijai tuva un vidēja darbības rādiusa ballistiskās raķetes, jo Krievijas armijai beidzas šāda bruņojuma rezerves.

Tomēr kopš tā laika nav parādījušās nekādas liecības, ka Irānas raķetes tiktu pielietotas pret Ukrainu.

Kā norāda Kijiva un Rietumu eksperti, Krievija pret Ukrainu kopš rudens aktīvi izmanto Irānas kamikadzes dronus. Cita starpā tie tiek izmantoti triecienos enerģētikas infrastruktūrai un citiem kritiski svarīgiem objektiem.

Kā vēsta "Wall Street Journal", Irāna un Krievija parakstījušas vienošanos par sadarbību kibersfērā jau pirms diviem gadiem