Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Polijas diplomāta teiktais par Polijas iespējamo iesaistīšanos karā nobiedē pasauli

© Ekrānuzņēmums/Twitter

“Ja Ukraina nespēs aizstāvēt savu neatkarību, mēs būsim spiesti pievienoties konfliktam,” Francijas LCI televīzijā sacīja Polijas vēstnieks Francijā Jans Emeriks Roščiševskis. Diplomāta teiktais radīja lielu neizpratni. Polijas vēstniecība bija spiesta nākt klajā ar īpašu paziņojumu, lai mazinātu satraukumu, raksta rmf24.pl

Sarunā ar LCI Roščiševskis skaidroja, ka Polija cenšas turēties tālāk no bruņota konflikta, taču tajā pašā laikā tā dara visu, lai palīdzētu Ukrainai aizstāvēties pret Krievijas agresiju. Polijas diplomāts runāja par draudiem, kas saistīti ar Krievijas Federācijas varas iestāžu imperiālistiskajām tendencēm.

Jans Emeriks Roščiševskis skaidroja vispārējo ģeopolitisko situāciju. Ja Ukraina sabruks agresora spiediena ietekmē, Krievija var ievilkt konfliktā Baltijas un Centrāleiropas valstis. Un šajā brīdī Polijas vēstnieks pateica teikumu, kas izraisīja komentāru vilni: "Ja Ukraina nespēs aizstāvēs savu neatkarību, mums nekas cits neatliks, kā pievienoties konfliktam".

Polijas vēstniecība "Twitter" vietnē ievietoja īpašu paziņojumu, kurā skaidrots, ka vēstnieka paziņojumu “daži mediji interpretējuši atrauti no konteksta, kurā tas izteikts”.

Tālāk var lasīt, ka Roščiševskis nevis runājis par Polijas tiešu iesaistīšanos bruņotajā konfliktā, bet tikai brīdinājis par Ukrainas sakāves sekām. Sociālajos medijos ievietotā informācija beidzas ar brīdinājumu medijiem neizrādīt “slikto gribu”, interpretējot poļu diplomātu izteikumus.