Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Kortīnas iedzīvotāji piketē pret ledus trases atjaunošanu 2026.gada olimpisko spēļu vajadzībām

© AFP/Scanpix/Leta

Aizvadītajā sestdienā apmēram 400 personas Kortīnas d'Ampeco centrālajā laukumā piedalījās piketā pret ledus trases atjaunošanu 2026.gada Milānas un Kortīnas ziemas olimpisko spēļu vajadzībām, vēsta "Sportetsociete.org".

2026.gada olimpisko spēļu trase tiks veidota vietā, kur atradās Eudžēnio Monti vārdā nosauktā trase, kurā notika 1956.gada olimpisko spēļu sacensības un kas tika slēgta 2008.gadā. Šobrīd trases atjaunošanas izmaksas tiek lēstas 80 miljonu eiro apmērā jeb gandrīz divreiz vairāk nekā sākotnēji tika rēķināts.

Kā argumentus savai pozīcijai piketa dalībnieki minēja to, ka jau tagad nav līdzekļu kinoteātra renovācijai, 11 gadus slēgts peldbaseins, kā arī sliktā stāvoklī esot veloinfrastruktūra un sabiedriskās ēkas. Viņu ieskatā pašvaldība tādā veidā vairāk strādājot ārvalstu, ne vietējo iedzīvotāju interesēs.

Iepriekš tika ziņots, ka trasi plānots saīsināt no 1,7 līdz 1,4 kilometriem un veidot tehniski sarežģītāku pirmo sekciju. Bez sacensībām to plānots izmantot arī tūristu braucieniem ziemā un vasarā.

Milānas un Kortīnas kandidatūra balsojumā par 2026.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu pārspēja Stokholmu, kas ledus trases sporta veidu uzņemšanu bija uzticējusi Siguldai.