Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

"Es esmu atpakaļ!" Tramps atgriezies "Facebook" un "YouTube"

© Scanpix

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps piektdien atgriezās sociālajā tīklā "Facebook" un videofailu apmaiņas platformā "YouTube", ierakstot tur pirmos paziņojumus vairāk nekā divus gadus pēc tam, kad Trampa konti šajās platformās tika bloķēti viņa piekritēju iebrukuma ASV Kapitolijā dēļ.

"ES ESMU ATPAKAĻ," paziņoja Tramps, pievienojot paziņojumam 12 sekunžu garu videoklipu no savas uzvaras runas pēc 2016.gada prezidenta vēlēšanām. Šajā videoklipā bija dzirdami Trampa vārdi: "Atvainojos, ka liku jums gaidīt - sarežģītas darīšanas.

76 gadus vecais republikāņu līderis, kurš iecerējis atkal balotēties prezidenta vēlēšanās, vairāk nekā divus gadus nevarēja nosūtīt nekādu saturu 34 miljoniem sekotāju tīklā "Facebook" un 2,6 miljoniem abonentu vietnē "YouTube".

"Facebook" un "YouTube" bloķēja Trampa kontus pēc 2021.gada 6.janvāra notikumiem, kad viņa atbalstītāju pūlis iebruka ASV Kapitolijā Vašingtonā, mēģinot izjaukt Džo Baidena uzvaras prezidenta vēlēšanās apstiprināšanu ASV Kongresā.

"YouTube" paziņoja par Trampa konta atjaunošanu piektdien - divus mēnešus pēc tam, kad "Facebook" bija paziņojis par viņa konta atbloķēšanu.

"No šodienas Donalda Trampa kanāls vairs nav ierobežots un var augšuplādēt jaunu saturu," paziņoja "YouTube". "Mēs rūpīgi izvērtējām vardarbības reālajā pasaulē risku, sabalansējot to ar iespēju vēlētājiem vienlīdzīgi uzklausīt galvenos nacionālos kandidātus kampaņā pirms [prezidenta] vēlēšanām."