Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Kā Kremlis reaģē uz ziņu par izdoto orderi Vladimira Putina aizturēšanai

© Scanpix

Krievijas prezidenta administrācija Hāgas Starptautiskās krimināltiesas izdoto orderi Vladimira Putina aizturēšanai uzskata par juridiski spēkā neesošu, atsaucoties uz "Meduza" ziņo pravda.com.ua.

Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs sacīja: "Jautājums pats par sevi ir nepieņemams, mēs neatzīstam šīs tiesas jurisdikciju, visi tās lēmumi ir spēkā neesoši no likuma viedokļa."

Jau ziņots, ka Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina un bērnu tiesībsardzes Marijas Ļvovas-Belovas aresta orderi par ukraiņu bērnu deportāciju.

"Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Vladimirovičs Putins, dzimis 1952.gada 7.oktobrī, ir atbildīgs par kara noziegumu - nelikumīgu iedzīvotāju (bērnu) deportāciju un iedzīvotāju (bērnu) nelikumīgu pārvietošanu no Ukrainas okupētajām teritorijām uz Krievijas Federācijas teritoriju. Noziegumi, visticamāk, tika pastrādāti okupētajā Ukrainas teritorijā vismaz kopš 2022.gada 24.februāra. Ir pamats uzskatīt, ka Putina kungs ir individuāli kriminālatbildīgs par iepriekš minētajiem noziegumiem," teikts SKT mājaslapā.