Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Arī Slovākija varētu iestāties pret iekšdedzes dzinēju aizliegumu

© unsplash.com

Slovākijai jāpievienojas Vācijai, Austrijai, Polijai, Itālijai un Čehijai, lai iebilstu pret Eiropas Savienības (ES) lēmumu no 2035.gada aizliegt jaunu automobiļu ar iekšdedzes dzinējiem pārdošanu, liecina rezolūcija, par kuru trešdien nobalsojuši Slovākijas likumdevēji.

Slovākijas parlamenta Eiropas lietu komiteja balsojumā nolēmusi uz šādu rīcību mudināt valsts vides ministru Jānu Budaju, neskatoties uz to, ka viņš šī aizlieguma ieceri līdz šim ir atbalstījis.

"Vides ministram nekavējoties jāpievienojas Vācijai, Polijai, Itālijai un Čehijai, kas paudušas savu pretestību, un jābalso pret iekšdedzes dzinēju aizliegumu, kad par šo jautājumu tiks diskutēts vai balsots ES Ministru padomē," norādīja Slovākijas parlamenta Eiropas lietu komitejas loceklis Jāns Oravecs.

Slovākijas Vides ministrija iepriekš pauda atbalstu šim paredzētajam aizliegumam, taču Ekonomikas un Transporta ministrijas izteikušas iebildumus.

Jau ziņots, ka ES valstu balsojums par lēmumu no 2035.gada aizliegt jaunu automobiļu ar iekšdedzes dzinējiem pārdošanu ticis atlikts, ņemot vērā vairāku valstu iebildumus.

Šis balsojums tika uzskatīts vien par formalitāti, jo Eiropas Parlaments un ES dalībvalstis vienošanos šajā jautājumā jau bija panākušas pērn oktobrī.

Šobrīd nav zināms, kad šis balsojums varētu notikt.