Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijas tiesa noraida "Rosņeftj" sūdzību par tās naftas pārstrādes rūpnīcu pārņemšanu

© pixabay.com

Vācijas Federālā administratīvā tiesa Leipcigā otrdien noraidīja Krievijas valsts kontrolētā naftas uzņēmuma "Rosņeftj" sūdzību par Vācijas Ekonomikas ministrijas lēmumu pārņemt kontroli pār "Rosņeftj" naftas pārstrādes rūpnīcām valstī, lai nodrošinātu to nepārtrauktu darbību.

Septembrī Ekonomikas ministrija nolēma nodot "Rosņeftj" meitasauzņēmumus "Rosneft Deutschland GmbH" un "RN Refining & Marketing GmbH" Federālās tīklu aģentūras ("Bundesnetzagentur") kontrolē.

Ministrija norādīja, ka šāda lēmuma nolūks ir novērst energoapgādes drošības apdraudējumu, jo "Rosņeftj" naftas pārstrādes rūpnīcas nodrošina aptuveni 12% no Vācijas naftas pārstrādes jaudas. Rūpnīca Švetē, Brandenburgas federālajā zemē, saražo lielāko daļu naftas produktu, kas tiek patērēti Berlīnē un apkārtējā reģionā, apgādājot arī Berlīnes lidostu.

Federālās administratīvās tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Pēc tiesas sprieduma pasludināšanas Ekonomikas ministrija paziņoja, ka pagarina pagaidu kontroli pār "Rosņeftj" naftas pārstrādes rūpnīcām vēl par sešiem mēnešiem. Līdzšinējam pagaidu kontroles termiņam būtu bijis jābeidzas trešdien.