Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Tramps neslēpj, ka ļautu Krievijai okupēt daļu Ukrainas, lai izvairītos no kara

© SCANPIX/AP

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps atklāja, ka Džo Baidena vietā viņš būtu vienojies ar Krieviju, lai novērstu pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, pieļaujot daļēju Ukrainas teritoriju okupāciju, vēsta European Truth.

Pirmdien intervijā telekanāla "Fox News" vadītājam Šonam Hennitijam Tramps atgādināja, kā iepriekšējo prezidentu laikā Krievija okupēja daļu Gruzijas un Ukrainas, bet Baidena laikā vispār rīkojās kā pie "zviedru galda".

"Bet Trampa laikā Krievija neko nesagrāba. Putins to nekad nebūtu darījis. Pat bez vienošanās. Es varētu to izdarīt arī tagad. Sliktākajā gadījumā es varētu piekrist, ka [Krievija] kaut ko sagrābj. Jūs zināt, ka [Ukrainā] ir noteikti apgabali, kuros dzīvo krievvalodīgie. Tāpēc atklāti sakot, būtu bijis iespējams vienoties," skaidroja bijušais ASV prezidents.

Iepriekš Tramps, kurš šobrīd ir galvenais pretendents uz ASV prezidenta vēlēšanām no Republikāņu partijas, izteicās, ka viņš varētu atrisināt karu Ukrainā 24 stundu laikā, sarīkojot personiskas sarunas starp Zelenski un Putinu.