Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Grieķijas arodbiedrības izsludinājušas 24 stundu streiku

Attēlam ir ilustratīva nozīme © EPA/Scanpix/Leta

Grieķijas arodbiedrības, kas pārstāv sabiedriskajā sektorā, kuģniecībā un sabiedriskā transporta nozarē strādājošos, trešdien izsludinājušas 24 stundu streiku, pieprasot valdībai pārtraukt privatizācijas politiku.

Protestētāji arī pieprasa, lai Grieķijas politiskā vadība uzņemas atbildību par pagājušajā nedēļā notikušo vilcienu sadursmi, kurā dzīvību zaudēja 57 cilvēki un desmitiem tika ievainoti.

Protestētāji pieprasa, lai negadījuma cēloņi tiek rūpīgi izmeklēti.

Stacijas priekšnieks, kas strādāja negadījuma brīdī, atzinis, ka pieļāvis kļūdu, bet daudzi grieķi uzskata, ka galvenā atbildība gulstas uz valsti.

Mediji ziņo, ka elektroniskās drošības un kontroles sistēmas strādājušas tikai daļēji vai vispār nav darbojušās. Visām valdībām, kas Grieķijā atradušās pie varas pēdējos 20 gadus, tiek pārmesta noziedzīga nolaidība pret dzelzceļu.

Vilcienu sadursme, kas notika pagājušo otrdien Grieķijas ziemeļos netālu no Larisas starp Atēnām un Salonikiem, ir izprovocējusi protestus, kas Atēnās un Salonikos pārauga vardarbībā.

Grieķijā privatizēti tikai paši vilcieni, kuru gadiem ilgi pārvalda Itālijas uzņēmums, bet infrastruktūra un darbinieki joprojām atrodas Grieķijas valstij piederošās dzelzceļa kompānijas pakļautībā.