Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Cīrihē tiesās baņķierus, kas apsūdzēti par palīdzības sniegšanu vīrietim, kurš pazīstams kā "Putina maciņš"

© Scanpicx

Četri baņķieri nākamnedēļ stāsies tiesas priekšā Cīrihē, apsūdzēti par palīdzēšanu vīrietim, kas pazīstams kā “Vladimira Putina maciņš”, noguldīt Šveicē miljoniem Šveices franku, raksta portāls "The Guradian".

Četri vīrieši, kuri strādāja Gazprombank, 8.martā stāsies Cīrihes apgabaltiesā apsūdzēti par uzcītības trūkumu finanšu darījumos.

Saskaņā ar apsūdzību apsūdzētie tiek apsūdzēti par to, ka viņi nav veikuši pienācīgu rūpību, lai noskaidrotu līdzekļu faktiskā īpašnieka identitāti.

Šveices mediji ziņoja, ka lietā iesaistītā summa ir aptuveni 50 miljoni Šveices franku (44 miljoni mārciņu).

Vīriešus, kuri bija augstākā līmeņa vadītāji bankā, kura pašlaik pārtrauc savu darbību Šveicē, nevar identificēt saskaņā ar Šveices ziņošanas ierobežojumiem. Viņu advokāti uz komentāru pieprasījumiem neatbildēja.

Gazprombank pārstāvis sacīja, ka nevar komentēt notiekošo tiesas procesu un atsaucās uz apsūdzēto nevainīguma prezumpciju.

Saskaņā ar apsūdzību 2014.gadā Gazprombank tika atvērti divi konti, kuru faktiskais īpašnieks identificēts kā Krievijas prezidenta tuvs uzticības cilvēks un draugs Sergejs Roldugins.

Roldugina lomu kā Putina “maciņu” 2016. gadā atklāja Panamas dokumenti — izmeklēšana, ko publicēja Guardian sadarbībā ar citiem medijiem, tostarp Starptautisko pētniecisko žurnālistu konsorciju Vašingtonā un vācu laikrakstu Sueddeutsche Zeitung.