Ukrainas ģenerālis: Krievijas karaspēks ir mainījis savu taktiku

© Reuters/Scanpix/Leta

Ukrainas pretgaisa aizsardzība notriec 80% Krievijas palaisto raķešu, bet katrs uzbrukums tiek analizēts pretgaisa aizsardzības pilnveidošanai, paziņoja Ukrainas Apvienoto spēku pavēlnieks ģenerālleitnants Serhijs Najevs.

"Pašlaik notriekto raķešu īpatsvars ir ievērojami mainījies un līdzinās 80 procentiem. Retos gadījumos ir pat vairāk. Mūsu pretgaisa aizsardzības speciālisti ir kļuvuši profesionālāki un kompetentāki," sacīja Najevs.

Viņš piebilda, ka Krievijas karaspēks arī ir mainījis savu taktiku un gaisa uzbrukuma līdzekļu pielietošanas paņēmienus.

"Tāpēc mēs pēc katra [Krievijas] trieciena veicam analīzi. Par šo analīzi tiek ziņots un komandieri atbilstoši pieņem tādus lēmumus, lai pretgaisa aizsardzības stabilitāte būtu visaugstākajā līmenī," piebilda Najevs.

Pasaulē

No šodienas līdz mēneša beigām daudzviet pasaulē debesīs būs labi redzama spožā Čučiņšanas-ATLAS komēta, un Latvijā tā būs novērojama ar neapbruņotu aci vakaros no plkst.19 zemu pie horizonta rietumu, vēlāk dienvidrietumu pusē,  informē Latvijas Astronomijas biedrība (LAB).

Svarīgākais